Σημαντική δωρεά του Ζαν Φρανσουά Λε Πετί στην ΕΡΤ

Σημαντική δωρεά του Ζαν Φρανσουά Λε Πετί στην ΕΡΤ

Σε ένδειξη αλληλεγγύης ο Γάλλος παραγωγός, Ζαν Φρανουά Λε Πετί, γνωστός για πολλά τηλεοπτικά σήριαλ δίνει αφιλοκερδώς στην ΕΡΤ δικαιώματα τους.

Τα δικαιώματα της προβολής όλου του έργου του, που ξεπερνά τις 80 ταινίες κάθε είδους (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ κ.α.) προσέφερε αφιλοκερδώς στην ΕΡΤ ο διακεκριμένος Γάλλος παραγωγός Ζαν Φρανουά Λε Πετί, χαιρετίζοντας την επαναλειτουργία της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Θέλησα να βοηθήσω τη ελληνική ραδιοτηλεόραση. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για κάθε χώρα να έχει ανεξάρτητα, δημόσια μαζικά μέσα επικοινωνίας, διότι αυτά αποτελούν θεματοφύλακες της πολιτιστικής πολυμορφίας και του πλουραλισμού», είπε ο κ. Λε Πετί κατά τη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη.

«Το έργο του κ. Λε Πετί είναι μεγάλο και πολυσχιδές και είμαι βέβαιος ότι η ΕΡΤ, με την αυτονομία που τη διακρίνει, θα το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο», είπε ο κ. Μπαλτάς. Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι η συμβολική κίνηση του Γάλλου παραγωγού θα λειτουργήσει ως παράδειγμα και για άλλους παραγωγούς εντός και εκτός Ευρώπης. «Είναι

ένα παράδειγμα που ανταποκρίνεται στην Ευρώπη της αλληλεγγύης απέναντι σε εκείνη των αγορών», επεσήμανε ο υπουργός και κατέληξε: «Η ανεξάρτητη, δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι ένα κοινωνικό αγαθό που όλοι έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε. Είναι η φωνή της δημοκρατίας».

http://www.politisonline.com/

Poster un commentaire